Yogatherapie: Deeprelax Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de yogi’s genoemd.

Tijdens een sessie kom je in een staat van bewustzijn die tussen slapen en waken in zit. De enige zintuigen die actief blijven zijn het voelen en het luisteren. Je lichaam slaapt maar je mind is actief.

De kracht van yoga Nidra zit hem in het loskomen van je gedachtes, oordelen of verwachtingen. Je laat je ego/kritische stem los en zakt via verschillende fases dieper je lichaam in om tot totale ontspanning en overgave te komen. Het is een tool om je authentieke zelf weer terug te vinden.

Als je yoga Nidra dagelijks doet, heeft het verschillende gezondheidsvoordelen: 

65 % toename van de aanmaak van dopamine, het verhoogt je weerstand omdat je stressniveau afneemt, het helpt bij lichamelijke klachten zoals  rugpijn maar ook bij chronische pijn, reuma, tinnitus of bij slaapproblemen.

Tijdens een sessie breng je je lichaam weer in balans en krijg je 3 a 4 uur extra slaap cadeau!

Door de diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven, lage frequenties die ervoor zorgen dat je hartslag en bloeddruk dalen. Hierdoor laat je lichaam spierspanning en stress los en kun je in een totale staat van ontspanning en verlichting komen. Dit geeft een helende werking op lichaam en geest. 

Meer informatie over de Deeprelax Yoga Nidra methode kun je hier vinden.

De Bilt

Data: elke 2e woensdagochtend van de maand, 9.30 – 11.00 uur

Leusden

Data:  maandag 7 september & 12 oktober

Tijd: 19.00 – 20.30 uur

Prijs: 18 euro per keer, kom samen voor 30 euro of koop een strippenkaart!