Passiviteiten van het Dagelijks Leven en Haptonomie ter ondersteuning in je organisatie

Ik ben sinds eind 2018 gediplomeerd PDL trainer.

PDL staat voor Passiviteiten van het Dagelijks Leven. Deze methode richt zich op comfort kunnen bieden bij mensen in hun laatste levensfase of vergevorderd stadium van dementie. Haptonomie staat hierin centraal. Waar ik mij als oefentherapeut Cesar vooral richt op het activeren in de ADL, activiteiten van het dagelijks leven, richt deze methode zich op het bieden van comfort bij mensen die zich niet zelf meer kunnen bewegen, verzorgen of kunnen wassen. Een vraagstuk binnen de PDL kan zijn: Hoe maak je (lichamelijk) contact als dit verbaal niet meer lukt? Of hoe verzorg ik iemand die volledig verkrampt en angstig in bed ligt?

Voor 2020 wil ik mij met FLOWOHY verder gaan richten op Haptonomie en de PDL methode op de werkvloer. Dus loop je binnen je team van collega’s, verzorgende of binnen je organisatie tegen weerstand of spanningen aan, neem het onder de loep aan de hand van Haptonomie en duik in de wereld van contact (maken).

En mocht je cliënten op je werk tegen komen met onbegrepen gedrag, vaak kan de PDL methode ondersteuning bieden in het achterhalen van de oorzaak van dit onbegrepen gedrag.

Heeft u vragen of interesse, neem gerust contact met mij op! Ik help en coach u graag.