Over mij

Namaste, mijn naam is Janna Johanna Lukkezen en ik neem je graag mee in de wereld van FLOWOHY!

Hoe het begon

In 2012 startte mijn loopbaan als oefentherapeut Cesar. Ik was toen 21 jaar oud en heb de studie tot oefentherapeut aan de Hogeschool van Utrecht gevolgd. Tijdens mijn studie groeide mijn interesse in het werken met de doelgroep ouderen. Ik werk nu inmiddels alweer 6 jaar binnen stichting Zorgspectrum. Hier werk ik op verschillende afdelingen en met wisselende doelgroepen. Het ene moment werk ik met iemand toe naar het weer kunnen traplopen, na een heupbreuk, zodat de cliënt weer naar huis kan, het andere moment ben ik met de zorg bezig een dementerende cliënt te helpen om comfortabel te kunnen zitten en liggen. Ik vind het mooi om te zien dat hun herinneringen en het verleden zich tonen in hun houding- en beweeggedrag. Een bijdrage kunnen leveren aan hun kwaliteit van leven vind ik een hartverwarmende taak die ik graag op mij neem.

Nieuwe energie

Naast het werk in deze zorginstelling werk ik ook 1 dag in de eerstelijns praktijk Centrum in Balans. Hier werk ik in een kortere tijd intensief samen met de cliënt om aan een hulpvraag gericht op houding en beweging te werken.

Toch kriebelde het om mijn horizon verder te gaan verbreden. Ik wilde mij graag meer verdiepen in de mens en alles daarom heen. Hoe sta ik in contact met mijzelf, de ander en met mijn omgeving? Deze antwoorden vond ik in de opleiding tot Haptonomisch Professional. In 2016 ronde ik mijn afleiding af.

Plaatje compleet

Lichamelijk bezig zijn, je lichaam voelen en minder leven vanuit je hoofd, werden mijn speerpunten. Dit werd een soort mantra wat steeds sterker op de voorgrond kwam. Enkele jaren geleden kwam ik in contact met Monique van Leeuwen die yogalessen volgens de yogAlign methode geeft. Alles viel op zijn plaats tijdens deze lessen; zelfs ik met mijn lange lichaam kan yoga doen! Dit is wat ik nog zocht. Ik besloot om mijn interesse voor yoga verder te gaan ontwikkelen door een yoga docentenopleiding te gaan volgen. Mede door Monique kwam ik terecht bij Michaelle Edwards die de opleiding tot YogAlign docent op prachtig en inspirerend Kaua’i, Hawaii geeft. In april 2018 heb ik deze 200 uurs yoga docentenopleiding met goed resultaat afgerond en mag ik mij ook een YogAlign docent noemen!

Naast de boost die je lichaam en houding krijgen van YogAlign, heb ik mij ook verdiept in een passievere vorm van yoga, namelijk Deeprelax Yoga Nidra. Met deze vorm duik je dieper je lichaam in om totaal te kunnen ontspannen en om je eigen authentieke jij terug te vinden. Dit is een plek waar het altijd rustig, zonnig en stil is. Tijdens een sessie ga je op reis door te luisteren naar mijn stem. 

Mijn regenboog is hierdoor kleurrijker geworden; dit is wat ik wil zijn en wat ik met de wereld wil delen. Ik ben een houdings- en bewegingscoach, Haptonomisch professional en een YogAlign en Yoga Nidra docent die voelend aanwezig is, holistisch kijkt en inspeelt op alles wat er op dat moment aanwezig is. Ik wil je prikkelen en je stimuleren om je meer bewust en voelend aanwezig te laten zijn in je eigen lichaam!

Mensen weer gelukkig en blij te laten voelen in hun eigen lichaam, je fantasie te prikkelen, nieuwe paden durven te  gaan bewandelen, je weer thuis te laten voelen in je eigen lichaam, open kunnen staan om van elk klein moment te genieten en dit samen te doen met de mensen om je heen, dat is waar FLOWOHY voor staat! 

Let’s F.L.O.W!

Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten!

Warme groet en met Aloha,

Janna Lukkezen