Over mij

Namaste, mijn naam is Janna Johanna Lukkezen en ik neem je graag mee in de wereld van FLOWOHY! Ik werk holisitisch en heb mijn eigen praktijk in De Stadstuin in Utrecht en werk daarnaast op verschillende externe locaties om mijn diensten aan te bieden. 

Hoe het begon

In 2012 startte mijn loopbaan als oefentherapeut Cesar. Ik was toen 21 jaar oud en heb de studie tot oefentherapeut aan de Hogeschool van Utrecht gevolgd. Tijdens mijn studie groeide mijn interesse in het werken met de doelgroep ouderen, ook wel geriatrie genoemd. Ik werk nu inmiddels alweer 9 jaar binnen stichting Zorgspectrum. Mijn hoofdfocus ligt op de afdeling waar mensen met dementie wonen. Jong en oud. Daarnaast ben heb ik mij gespecialiseerd in de PDL methode. Dit is een methode waarin comfort in de laatste levensfase centraal staat. Naast de langdurige zorg werk ik met revalidanten die bij mij terecht komen om te herstellen van bijvoorbeeld een heup fractuur of hersenbloeding. 

Ik vind het mooi en waardevol om met deze doelgroep te mogen werken en om te zien dat hun herinneringen en het verleden zich tonen in hun houding- en beweeggedrag. Een bijdrage kunnen leveren aan hun kwaliteit van leven vind ik een hartverwarmende taak die ik graag op mij neem.

Nieuwe energie

Naast het werk binnen de zorginstelling werk ik als zelfstandig ondernemer in verschillende praktijken in Utrecht “BASE for STABILITY” en Leusden “Centrum in Balans”.

Hier werk ik in een kortere tijd intensief samen met de cliënt om aan een hulpvraag, vaak gericht op houding en beweging, te werken.  Ik ben de coach en reik tools en oefeningen aan zodat de cliënt zelf kan werken aan nieuw en gezond beweeggedrag.

Toch kriebelde het om mijn horizon verder te gaan verbreden. Ik wilde mij graag meer verdiepen in de mens en alles daarom heen. Hoe sta ik in contact met mijzelf, de ander en met mijn omgeving? Deze antwoorden vond ik in de opleiding tot Haptonomisch Professional. In 2016 ronde ik mijn afleiding af.

Plaatje compleet

Lichamelijk bezig zijn, je lichaam voelen en minder leven vanuit je hoofd, werden mijn speerpunten. Dit werd een soort mantra wat steeds sterker op de voorgrond kwam. Vijf jaar geleden kwam ik in contact met Monique van Leeuwen die yogalessen volgens de yogAlign methode geeft. Alles viel op zijn plaats tijdens deze lessen; zelfs ik met mijn lange lichaam kan yoga doen! Dit is wat ik nog zocht. Ik besloot om mijn interesse voor yoga verder te gaan ontwikkelen door een yoga docentenopleiding te gaan volgen. Mede door Monique kwam ik terecht bij Michaelle Edwards die de opleiding tot YogAlign docent op prachtig en inspirerend Kaua’i, Hawaii geeft. In april 2018 heb ik deze 200 uurs yoga docentenopleiding met goed resultaat afgerond en mag ik mij ook een YogAlign docent noemen!

Naast de boost die je lichaam en houding krijgen van YogAlign, heb ik mij ook verdiept in een passievere vorm van yoga, namelijk Deeprelax Yoga Nidra. Met deze vorm duik je dieper je lichaam in om totaal te kunnen ontspannen en om je eigen authentieke jij terug te vinden. Dit is een plek waar het altijd rustig, zonnig en stil is. Tijdens een sessie ga je op reis door te luisteren naar mijn stem. 

Mijn regenboog is hierdoor kleurrijker geworden; dit is wat ik wil zijn en wat ik met de wereld wil delen. Ik ben een houdings- en bewegingscoach, Haptonomisch professional en een YogAlign en Yoga Nidra docent die voelend aanwezig is, holistisch kijkt en inspeelt op alles wat er op dat moment aanwezig is. Ik wil je prikkelen en je stimuleren om je meer bewust en voelend aanwezig te laten zijn in je eigen lichaam! 

Mensen weer gelukkig en blij te laten voelen in hun eigen lichaam, je fantasie te prikkelen, nieuwe paden durven te  gaan bewandelen, je weer thuis te laten voelen in je eigen lichaam, open kunnen staan om van elk klein moment te genieten en dit samen te doen met de mensen om je heen, dat is waar FLOWOHY voor staat! 

Let’s F.L.O.W!

Ik hoop je binnenkort (online) te mogen ontmoeten!

Warme groet en met Aloha,

Janna  Johanna