Over mij

Janna Johanna Lukkezen

Holistische coaching en (yoga)therapie voor vrouwen

“Van een verlegen, stil, onzeker, slungelig en zoekend meisje naar een vrouw vol zelfvertrouwen! Een vrouw die haar eigen lange lichaam volledig omarmt en begrijpt, die praat en hierdoor haarzelf 100 % accepteert en daardoor opgericht en gelukkig in het leven kan staan”

Tijdens mijn jeugd ben ik geconfronteerd hoe het is om een dierbaar persoon te verliezen. Mijn moeder werd ernstig ziek, darmkanker, toen ik 10 jaar oud was.

Een periode van angst en onzekerheid, maar ook met pure momenten, herinneringen als lichtpunten en hoop, omdat ik zag dat mijn moeder wilde leven en er elke dag voor vocht, ze was nog niet klaar hier op aarde.

Beweging, spiritualiteit en praten waren en zijn mijn reddingsboeien!

Ik zorgde als kind graag voor anderen, volgens mijn moeder riep ik als kind altijd dat ik zuster in Afrika wilde worden. Toen zijzelf zorg nodig had was ik er voor haar, draaide de rollen om.

Na haar lange strijd van 10 jaar gaf haar lichaam het op en besloot ze niet meer te willen leven.

Ik vocht, dook weg en verstilde. Hoe moet ik verder leven nu jij er niet meer bent? Rouwen, hoe doe je dat? Ik was zoekende, wie begrijpt mij en kan mij hierin helpen? Ik ging op zoek naar wat mij kon helen. En de eerste stap was praten en mogen zijn met het verlies, het verdriet, de leegte.

Ik ben uiteindelijk niet de verpleging in gegaan, dat kwam toen te dicht bij, maar ben mij gaan verdiepen in alles wat te maken heeft met het menselijk lichaam, de psyche, yoga en beweeggedrag. 

De holistische blik heeft mij geholpen om gezien en gehoord te worden

Herkenning helpt bij healing. En dat speelt niet alleen bij rouwverwerking. Ik coach daarom vanuit een holistische benaderwijze omdat jij niet je label, klacht of ziektebeeld bent!

Mijn observerende blik, betrokken en loyale houding en mijn bescheidenheid hebben mij gebracht waar ik nu sta. En mijn pad en ervaringen zet ik nu in om jou te kunnen helpen!

Want ik weet uit ervaring dat het leven niet altijd over rozen gaat, dat er donkere tijden zijn die vaak weggestopt worden of er niet mogen zijn. Door juist dicht bij jezelf te blijven, je kern in te duiken en in gesprek met jezelf en de ander te gaan, kun je elk donker en zwaar stuk aan.

In ieders kern zit licht en kracht opgeslagen, en soms zijn we de connectie daarmee kwijt door bepaalde gebeurtenissen, maar ik wil je laten ervaren dat je er altijd naar terug kunt keren!

Vanuit beweging en bewustzijn heb ik geleerd om mijzelf weer zelfverzekerd, sterk en opgericht in de wereld te zetten en dat gun ik jou ook!

Je lichaam is de sleutel tot gezondheid, pijnvrij beweeggedrag en een positieve mindset!

Hoe ik dit doe? Lees hier verder.