“It takes two to tango”

Door Janna Johanna | Dé expert op het gebied van coaching & yoga voor lange mensen | FLOWOHY | www.flowohy.com |

Ik weet het nog goed, tijdens de wekelijkse danslessen op vrijdagavond. Met onze vaste groep vrienden van de middelbare school de dansvloer op. Een statige wals en de tango. Een wereld die totaal nieuw voor mij was.

Een wereld waar ik mij niet huis voelde, toen met mijn lange slungelige lichaam. Ik hoorde er niet bij want ik stond het merendeel van de tijd langs de kant. Vreselijk vond ik dat, elkaar moeten “aftikken” en maar wachten en wachten terwijl iedereen aan mij voorbij ging.

Ongemakkelijk bewoog ik mij voort over de dansvloer met een stuk kleinere danspartner. Ik voelde mij een ongecontroleerde giraffe en heb meerdere keren op mijn partners tenen gestaan.

Dit maakte mij onzeker en hierdoor verstijfde ik. Ik durfde niet meer te dansen. Gelukkig was er één lange man waarmee ik kon afdansen en ik waardoor ik toch maar mooi brons op zak heb. Op de dansvloer sta ik niet meer, maar ik heb de afgelopen jaren wel geleerd om weer van mijn lichaam te houden en ik durf nu weer te dansen. Heerlijk vind ik het nu, vrij dansen zonder schaamte. Bij voorkeur een vrije dans, zonder partner en zonder vaste danspassen. Het maakt mijn hoofd leeg, laat mij voelen dat ik leef en brengt mij weer in contact met mijn lichaam. En ze is perfect lang!

Wil jij ook weer volop kunnen genieten en je goed in je lange lijf voelen? Zonder schaamte? Ik help je graag, want tenslotte “it takes two to tango”!

Ik ben benieuwd hoe jij terugkijkt op je jeugd en of jij dit herkend?

Ps. volg jij mij al op mijn Social media kanalen? Daar deel ik regelmatig nog meer tips en oefeningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.