Sta weer rechtop!

Door Janna Johanna | Dé expert op het gebied van coaching & yoga voor lange mensen | FLOWOHY | www.flowohy.com |

Ik las in de Volkskrant een verhaal met acteur Harry Piekema waarin hij praat over het feit dat lange mensen vaak voorover gebogen staan om zo bijvoorbeeld contact te kunnen maken tijdens een gesprek met een kleiner iemand. Nou kunnen we als lange mensen niet kleiner worden dus dit probleem zal altijd blijven, maar wat ik wil laten weten is dat je wel kunt leren hoe je om kunt gaan met dit soort situaties zodat je er zelf geen (lichamelijke) klachten door krijgt.

Dit is wat ik zelf ook dagelijks ervaar als lange vrouw (1.88) en hoor in verhalen van mijn lange klanten in mijn praktijk. Ik weet zelf nog goed van vroeger, toen ik nog meer met kop en schouders boven de rest uitstak, dat ik steeds gebukt stond en hierdoor pijn in mijn nek kreeg omdat mijn hoofd naar voren stond. Ik maakte mijzelf letterlijk kleiner om er zo toch bij te kunnen horen en alles mee te kunnen krijgen.

Nu ik weet dat een hoofd 5 à 6 kilo weegt, let ik meer op mijn eigen houding, en pas ik mij aan door bijvoorbeeld te gaan zitten tijdens een gesprek of zak ik wat door mijn knieën zodat ik op gelijke hoogte ben. Een win-winsituatie; ik doe een korte workout (het is een soort squat houding), voorkom pijn in mijn nek én ik ben in contact!

Harry vertelt dat hij zelf ook regelmatig voorovergebogen stond, en dat hij daardoor een slijmbeursontsteking in zijn schouder opliep. Dat was voor hem het moment om actie te ondernemen. In het interview komt naar voren dat wanneer je rechtop gaat staan, dit een kleine verandering is, maar dat het een totaal andere blik op de wereld geeft.

Als je al een klein beetje meer rechtop gaat staan, zie je meer lucht en ruimte om je heen, aldus Harry. Je staat ineens veel frisser in het leven. En het belangrijkste is dat je hierdoor jezelf kunt blijven zijn. Harry gaf ook aan, dat bijvoorbeeld gesprekken anders verlopen als je rechtop staat in plaats van dat je gebogen staat.

Dit is voor mij een mooi voorbeeld om inzichtelijk te maken dat houding en lengte invloed op elkaar hebben en dat dit je (beweeg)gedrag, en hoe je jezelf presenteert aan de buitenwereld, kan beïnvloeden.

Herken jij je in dit stuk en betrap je jezelf erop dat je regelmatig voorovergebogen staat? Kom dan nu in actie! Klik op onderstaande link en ontvang direct gratis een korte oefening (via een video) waarin je gelijk leert hoe je zonder moeite rechtop kunt staan!

Succes en veel plezier.

Ik ben benieuwd wat je gaat ervaren nu je meer van de wereld gaat zien vanuit een opgerichte houding!

Let’s F.L.O.W!

Fantaseer | Leef | Ontdek | Wederkerigheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.