Yoga Nidra & FLOWOHY

Deeprelax Yoga Nidra, wat is dat precies?

Ik heb de Deeprelax Yoga Nidra opleiding in Amsterdam gevolgd bij de Creatie Coach. Deze methode is een vorm van diepe meditatie en ontspanning waar we op reis gaan door je lichaam terwijl je ligt. Je hoeft tijdens een sessie alleen maar te liggen, te ontspannen en mijn stem te volgen die je meeneemt in een geleide meditatie. 

Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de yogi’s genoemd.

Tijdens een sessie kom je in een staat van bewustzijn die tussen slapen en waken in zit. De enige zintuigen die actief blijven zijn het voelen en het luisteren. Je lichaam slaapt maar je mind is actief.

De kracht van yoga Nidra zit hem in het loskomen van je gedachtes, oordelen of verwachtingen. Je laat je ego/kritische stem los en zakt via verschillende fases dieper je lichaam in om tot totale ontspanning en overgave te komen. Het is een tool om je authentieke zelf weer terug te vinden.

Als je yoga Nidra dagelijks doet, heeft het verschillende gezondheidsvoordelen: 

65 % toename van de aanmaak van dopamine, het verhoogt je weerstand omdat je stressniveau afneemt, het helpt bij lichamelijke klachten zoals  rugpijn maar ook bij chronische pijn, reuma, tinnitus of bij slaapproblemen.

Tijdens een sessie breng je je lichaam weer in balans en krijg je 3 a 4 uur extra slaap cadeau!

Door de diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven, lage frequenties die ervoor zorgen dat je hartslag en bloeddruk dalen. Hierdoor laat je lichaam spierspanning en stress los en kun je in een totale staat van ontspanning en verlichting komen. Dit geeft een helende werking op lichaam en geest. 

Waar de focus binnen de yogAlign lessen ligt op training en bewustwording van gezond beweeggedrag, duik ik met de Deeprelax Yoga Nidra sessies dieper het lichaam in om totaal tot rust te kunnen komen en om een diepere connectie met je innerlijke zelf te kunnen maken.

Op de volgende vrijdagen geef ik sessies in de Bilt:

8 maart, 5 april, 10 mei, 5 juli, 11 oktober, 8 november en 20 december.

Let’s F.L.O.W. & tot in de Studio!

Warme groet,

Janna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.